cursus Intuïtief boetseren in Frankrijk mei 2016

P1070667.Esther klein jpg*.jpg

Deze cursus wordt in de Franse Vogezen gegeven op het terrein van de Ecolonie. zie website Ecolonie.eu


In de cursus Intuïtief boetseren ga je, zonder voorstelling of verwachting van wat je gaat maken, geheel onbevangen aan het kleien. Je zult ervaren dat deze intuïtieve manier van werken heel prettig is. Het intuïtief boetseren is een creatief proces waarin je (nieuwe) vrijheid gaat ervaren.

Iedere deelnemer krijgt een eigen ‘bok’ en 5 kilo klei. Je werkt buiten, in de schaduw van een boom. Zonder plan vooraf zal het moment, de stilte en de atmosfeer, samen met je handen, vorm aan de klei geven. Het werkstuk dat je maakt heeft je eigen unieke handschrift. Zowel je werkstuk als het proces zullen je verrassen. Jij creëert een reflectie van je innerlijke zelf; een boeiend proces.

In deze cursus help ik je de visuele lijnen in je eigen beeld te zien, te herkennen en uit te werken. Je leert verschillende manieren om je beeld af te werken en kiest vervolgens wat bij jou past.Tijdens de cursus maak je één of meerdere beelden. Je neemt de werkstukken (ongebakken) mee naar huis.

Wel of geen ervaring met boetseren is niet van belang. Oók als je onzeker bent of je wel creatief (genoeg) bent, ben je van harte welkom!

Programma

De cursus begint op zondagmiddag om 15.30 uur in de meivakantie 2016.

We werken iedere ochtend van 9.00 tot 12.00 uur van maandag t/m vrijdag.

Voor nadere info informeer bij Carin. 

 

Carin Terpstra

Carin Terpstra: “Intuïtief boetseren heb ik ontdekt als een prettige manier om mij te uiten. Mijn emoties en gedachten van dat moment krijgen een verbeelding in de klei. Vormen en vlakken in de klei vormen de contouren van een nieuwe sculptuur, waarin ik mij herken. Het was voor mij een verrassende ervaring dat ik geen idee hoef te hebben van wat ik ga maken; het beeld komt vanzelf. Inmiddels is boetseren voor mij een behoefte geworden; een bijzondere ervaring die mij heelt en vertelt wie ik ben en waar ik ben.”

 Carin is docent beeldende vorming, ontwerper en beeldend kunstenaar.

 

P1070673 copy.jpg
P1070678Jennifer solo copy 15mb lichter.jpg