daghoofdhalloklei1.jpg

Dag Hoofd Hallo Klei workshop             do 23 t/m zo 26 augustus 2018

Deze zomer is er een 4-daagse workshop Intuïtief boetseren met Rivierklei voor volwassenen georganiseerd door Carin Terpstra. Er wordt buiten gewerkt met rivierklei die je zelf uit de IJssel delft en geschikt maakt om ermee te boetseren.

Dag Hoofd, Hallo Klei nodigt je uit om jezelf te trakteren op een gezellige weekje, waarin je jezelf toestaat om te experimenteren met klei; ingegeven door gevoel om los te komen van je 'wetende' hoofd. Je leert vrij te creëren waarbij je een nieuwe manier van kijken vertrouwd wordt. Diverse afwerk-technieken in de verse -en droge klei leer je toepassen.

De lokatie is direct aan de rivier de IJssel in Deventer, naast camping De Worp, aan de overzijde van de stad. In een groep van max. 14 deelnemers, ga je je eigen 'intuïtieve handschrift' in de klei ontdekken en ontwikkelen. Je laat je handen bewegen in de klei en vanuit die beweging ontstaan er vormen die als vanzelf ontstaan; het zijn dikwijls vormen die in verbinding staan met wie je bent en verbeelden thema's die voor jou actueel zijn. Creativiteit helpt je om in je Kracht te komen. Voorop staat dat jouw werkwijze en zienswijze uniek en waardevol is, waarbij Carin je begeleidt in het kijken naar de ruimtelijke werking van de vormen, verhoudingen en lijnen. 

Ervaring met boetseren is niet nodig. De meer ervaren (klei)kunstenaars zijn vaak verrast over de kracht van de intuïtieve werkwijze die inspiratie en vertrouwen geeft in creëren.

Na het boetseren is het verrassend leuk om over ontstaansproces van je werkstuk te vertellen.

Na het boetseren is het verrassend leuk om over ontstaansproces van je werkstuk te vertellen.

Programma: 4 dagen workshop boetseren met ontbijt, lunch & diner

De aankomst is op donderdag 23 augustus om 16 uur. Tijdens het diner om 18 uur is er een kennismaking met elkaar (workshop-cursisten en evt. meegebrachte kinderen).  Op vrijdag en zaterdag start de ochtend met een korte wandeling in de uiterwaarden rondom de camping. We gaan met elkaar: klei delven, eetbare planten verzamelen (onze eigen kok Linda gaat er onze lunch mee bereiden) en er wordt hout gesprokkeld voor het avondvuur. Op zondag is er na de ochtendworkshop boetseren nog een gezamenlijke lunch ter afsluiting. De kok en het eten is inbegrepen bij de deelnemers-bijdrage.

Het gezamenlijke dagprogramma op vrijdag en zaterdag duurt van 8.30 uur tot 15.30 uur. Vrijetijd van 15.30 tot 18.00 uur (bijv. zwemmen in de IJssel = veilig zwemwater). Om 17.30 wordt het vegetarische/ biologische avondeten bereidt door Linda.

Als het regent staat de grote tent voor ons klaar om te schuilen en te kunnen werken of om er samen een spel te spelen. Zondag eindigt het programma na de lunch om 13.30 uur. N.B. De gemaakte werkstukken worden niet gebakken (technisch niet mogelijk ivm kwaliteit van de rivierklei), maar dat is ook niet nodig om ze te kunnen behouden.

N.B. In de avond is er muziek en/ of een dansprogramma in de circustent. De cursisten, campinggasten of andere belangstellenden kunnen tegen betaling hieraan deelnemen. Voorafgaand aan het ontbijt zijn er Chi Kung inloop-lessen te volgen voor eigen kosten. Het programma is nog in ontwikkeling. Als je nog een goed idee hebt.....

IMG_3340.jpg

De overnachtingen kies je zelf 

Overnachten kan uiteraard in je eigen tent of caravan op de Stadscamping De Worp. Je kunt via de site van de camping, of telefonisch niet reserveren. In je aanmelding voor de boetseer-workshop geef je bij mij aan met hoeveel tenten en hoeveel personen je komt. Ik reserveer dan een staanplaats op de camping voor je/ jullie. Betalen doe je bij Jan de campingbeheerder. Op 10 minuten loopafstand van de Worp, is er logies (alleen voor 2 personen samen) te regelen. Laat mij maar weten als je hiervoor belangstelling hebt. Ook als je vanuit je eigen huis in bijv. Deventer komt meedoen met de workshop, starten we met alle deelnemers, de dag om 9.30 uur.

Prijs

De 4-daagse workshop wordt gegeven door Carin Terpstra. Alle maaltijden (3x ontbijt, 3x diner, 3x lunch worden op de lokatie door Linda Timmermans voor onze groep verzorgd. Er wordt samen gegeten met de kinderen. (Helaas is het niet mogelijk om minder maaltijden te willen, omdat onze kok is ingehuurd.) 

Volwassenen betalen voor het hele programma incl. eten € 325,-

De kinderen zijn vrij van verdere kosten. Ze betalen alleen voor het eten (en via de campingbeheerder voor de overnachtingen). Kinderen van 8 t/m 12 jaar betalen voor het mee-eten voor alle ontbijt, lunch en avondmaal € 30,- Kinderen vanaf 13 jaar € 50,-

 N.B. De overnachtingen zijn niet bij de prijs inbegrepen. Eventueel kan er verpakte klei op de lokatie gekocht worden tegen kostprijs. Het kinderprogramma is niet bij de prijs inbegrepen. Ook de evt. toegang tot het avondprogramma in de tent is niet inbegrepen.

Opgeven via salamander@planet.nl. Ik vraag je evt. dieetwensen, of er kinderen mee-eten en of ze aan het kinderprogramma mee-doen e.d. aan mij door te geven. Zodra de betaling is voldaan, ben je verzekerd van een plek in de workshop intuïtief boetseren 2018. Volgorde van betaalde inschrijving is leidend. Eventuele vragen (of suggesties) kunnen in een mail aan Carin gesteld worden: salamander@planet.nl o.v.v. Dag Hoofd Hallo Klei 2018

extra!  Kinderprogramma voor kids van 8 tot 13 jaar tijdens de workshops boetseren wordt gegeven door Annelies en ELJO

Ouder(s) kunnen hun kinderen meenemen naar de Dag Hoofd Hallo Klei workshop. Met het ontbijt (en de ochtendwandeling), de lunch en het avonddiner horen de kinderen bij de groep. Tijdens het boetseren (10.00-12.30 uur & 13.30-15.30 uur) is er op zaterdagochtend en middag en zondagochtend en middag, een parallel kinderprogramma natuurbeleving. De inschrijving gaat via Kexpo van Annelies Heimensen en wordt bij haar gereserveerd. Evt. oudere kinderen kunnen zich zelf wellicht vermaken tijdens de workshops. Jongere kinderen zijn welkom als er een eigen opvang geregeld is.

IMG_3013.jpg