Zomerexpo 2015

'ZomerExpo wordt georganiseerd door ArtWorlds en is de grootste tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag die samengesteld is door open inschrijving. Het jaarlijkse evenement is een fantastische barometer van wisselende artistieke smaken. Iedereen kan mee doen.' Het thema van de ZomerExpo 2015 is 'woest'. Mijn beelden zijn te koop, zie Verkoop.


Op de ZomerExpo 2015 zijn twee van mijn beelden te zien.


Zonder Titel

Het kleibeeld is een ‘vrije vorm’; gevormd door mijn handen, gestuurd vanuit verwarde emoties. Ik was op zoek naar een geschikte sokkel en vond deze versleten dukdalf. Woedende scheepstrossen hebben een brede sleuf in het hardhout geschuurd, waar ik het beeld zonder meer in kon leggen. Het ruige verweerde hout omsluit het beeld teder en tegelijkertijd lijkt het beeld aan de greep van het hout te ontsnappen. Schijnbare tegenstellingen komen in mijn werk vaak samen; zo ontstaat een spanningsveld waardoor mensen dikwijls hun eigen verbeelding laten spreken.

onmachtig kwaad

Bedrog

Ik was zo onmachtig kwaad dat mijn tranen bleven stromen en ik uit wanhoop een stuk klei pakte, om mijn woede daarin te knijpen. Twee uur later staat het beeld op tafel en komt mijn zoon thuis. Hij vraagt mij of ik alsjeblíéft weer ‘een bal’ van het beeld wil maken: ‘Dit is zo naar om naar te kijken.’ Sindsdien ben ik blijven verbeelden in klei. Het beeld vertelt me mijn verhaal. En als mensen naar mijn beeld kijken en hun eigen woorden vinden voor hetgeen zij ervaren, ontroert dat me.


ZomerExpo 2015

11 juli 2015 - 20 september 2015

Gemeentemuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag

zomerexpo.nl
gemeentemuseum.nl